Stichting AAN golftoernooi op Naarderbos

 

Op zaterdag 8 juli 2017 organiseerde Stichting Aangepast Actief Nederland voor de eerste keer een bijzonder golftoernooi. Met de opbrengst van het golftoernooi kan Stichting AAN meer jongeren met een lichamelijke beperking kennis laten maken met verschillende sporten, zoals golf en watersport.
Meer over Stichting AAN

Sinds vijf jaar organiseert Stichting AAN met veel succes watersportweekenden voor jongeren met een lichamelijke beperking, zoals ‘cerebrale parese’ of een motorische ontwikkelingsachterstand. Watersporten is voor deze jongeren een perfecte en uitdagende activiteit. Met behulp van verschillende aanpassingen (zoals elektrische besturing of een peddelsteun) kunnen ze volwaardig sporten en ervaren ze de vrijheid van het varen. Dit jaar organiseren we tevens een golfclinic voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking. Onder begeleiding van voormalig paralympisch kampioen Monique Kalkman en Going4Golf Foundation, worden tijdens de clinic de mogelijkheden van het aangepast golfen verkend.


Alle deelnemers betalen een eigen bijdrage voor de activiteiten van Stichting AAN. Voor jongeren met een belastende thuissituatie (zoals kinderen uit een asielzoekerscentrum, of gezinnen met een minimuminkomen) reserveren we elk jaar een aantal extra plekken. De deelnemersbijdrage voor deze jongeren, èn de extra kosten voor specifieke (medische) begeleiding, aanpassingen en hulpmiddelen worden betaald vanuit sponsorinkomsten en donaties. Alle activiteiten worden georganiseerd en uitgevoerd door vrijwilligers.


Enkele reacties van ouders van deelnemers:

  1. Wij zijn erg blij met jullie kennis te hebben gemaakt. Weekenden en kampen zoals dit zijn er voor lichamelijk beperkten weinig tot niet.

  2. Maarten is dolenthousiast over het zeilen en het kanoën. Iedereen was aardig en behulpzaam. Het was een leuke groep!

  3. Nadia heeft enorm genoten. Het was natuurlijk ook prachtig weer. Nadia wil heel graag volgend jaar weer terug komen. Het zelfstandig varen met een walkie talkie was het hoogtepunt!


Klik hier voor een impressie van het watersportweekend!

Was u niet in de gelegenheid om mee te doen aan het golftoernooi, maar wilt u wel graag bijdragen aan het watersportweekend, dan kunt u een donatie doen op rekeningnummer  NL74INGB 0007975677 t.n.v. Aangepast Actief Nederland te Amsterdam (onder vermelding van Golfen voor Watersport).